Sunday, June 12, 2011


Lirik Lagu Cinta Teragung - Hazama AF9

Maafkan aku sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua isi hatiku
Ternyata tak terkata
Rinduku padamu

Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu

Secebis perasaan ku hamparkan
Membawa sejuta harapan
Menagih cinta
Teragung darimu

Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu

Maafkan aku sekiranya
Tak termampu untuk
Mencurahkan semua
Isi hatiku



Lirik Lagu Niskala Azri AF9

Sesekali ku masih terasa
Bersemuka bayangannya
Perlukah diriku, perlukan dirimu
Walau cuma seketika

Kita pernah ditakdir bersama
Bagai tanpa penghujungnya
Apakah masih terasa
Saatku lukakan jiwa

[Korus]
Pedih yang melanda menikam di jiwa
Sehingga diriku tanpa hala tuju
Tersentap di dada, tiada terdaya
Jika diri ini, hanyalah niskala bagimu

Indah sekilas pandangan mata
Hanya dijadikan sisa
Apakah masih terasa
Saat ku lukakan jiwa

[Ulang korus]

Tak sanggup diriku,
Menahan sesalku
Hanya masih ada, ruang untuk bersatu
Lenyapkan bagi kegelapan
Andai semuanya, tersedar tuk selama-lamanya

[Ulang korus]

Oooo.. Bagimu


Monday, June 6, 2011

Himpunan Hari Belia

Salam geng... baru2 ni Kementerian Belia Sukan  Putrajaya

ada mengadakan Himpunan Sejuta Belia di Sepanjang presint 2 ke Presint 4.

Memang ramai tul belia2 ni.. tak terkira la ramainya.. Jadi aku pun telah dilantik

sebagai urusetia bagi Pameran Sekretariat Rukun Negara  yang ditugaskan

menjaga pameran dan menjaga banner tuk belia2 ni tandatangan.  Memang penat

tapi berbaloi tengok belia-belia ni bersemangat nak bagi sokongan  sempena

dalam himpuna 1 Juta Belia ni.. Pastu ada lak macam2 acara dengan

pancaragam dari PDRM, Tentera, dengan Pameran Keta Kebal, Motosikal Polis,

siap ada show Jom Heboh Versi Belia, Artis Nasyid n macam2 lagi promo yang ada.

Bak kata orang kalo nak p redah satu Putrajaya ni memang penat gak la kaki tu.

Mau mengeletor kepala lutut.He..


Ni lah barisan sebilangan urusetia yang bertugas pada Himpunan Sejuta Belia


Ni lah Pameran opis aku..


Sign... cewah,...... 


Best woo dapat nek motor polis..he3.. 



Berlagak lak la nek lori askar ni..he3

Peace No war.. yang tapak tangan warna merah tu..
tapak tangan aku ler tuhh3
Anyway...korang2 yang tak p ke himpunan sejuta belia tu memang rugi la..he3


Adios.....




Sunday, June 5, 2011

The Ariez – Khalimah Cinta

(verse 1)
Ku ingin
Kau pejamkan matamu hanya untuk
Sekadar waktu
Ku ingin bisikkan
Khalimah cintaku
Dan selepas ini
Bukalah seluas mana pun
Yang engkau mahu
Ku hanya ingin kau tahu
Aku juga mencintai mu

(verse 2)
Aku ingin
Kau slalu ada
Untuk menemani aku
Di segenap ruang hidupku
Aku ingin
Kau slalu mencintai aku
Supaya aku tenang
Selalu

(korus)
Cintaku hanyalah milikmu
Itu yang kau mahu dariku
Cinta mu milik ku itu
Juga yang ku mahu
Dariku semua untuk mu
Darimu untuk ku
Semoga kita akan tetap
Menyatu…uh..uh…
(ulang verse 2 & korus)
(ulang korus)



Grenade- Bruno Mars

Easy come, easy go
That's just how you live, oh
Take, take, take it all,
But you never give
Should of known you was trouble from the first kiss,
Why were they open?
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked,
Cause what you don't understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same

No, no, no, no
Black, black, black and blue beat me till I'm numb
Tell the devil I said “hey” when you get back to where you're from
Mad woman, bad woman,
That's just what you are, yeah,
You’ll smile in my face then rip the breaks out my car
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
Bruno Mars Grenade lyrics found on http://www.directlyrics.com/bruno-mars-grenade-lyrics.html

You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love is all I ever asked
Cause what you don't understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same

If my body was on fire, ooh
You’ d watch me burn down in flames
You said you loved me you're a liar
Cause you never, ever, ever did baby...
But darling I’ll still catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same.
No, you won’t do the same,
You wouldn’t do the same,
Ooh, you’ll never do the same,
No, no, no, no

Thursday, May 26, 2011

Dragon Boat dan Hari Keluarga JPM

Salam kengkawan.. Maaf la dah terlalu lama aku tak update blog ni.

Buzy sensangat.  Sampekan tak nyempat nak upload pe2 pun.

Baru2 ni Jabatan Perdana Menteri telah menganjurkan pertandingan

Dragon Boat dan Hari Keluarga JPM. Jadi Kelab KESKEB aku sibuk skit

sebab kena Uruskan sukaneka untuk hari tu nanti. Dan Kami juga ada masuk

pertandingan Dragon Boat. Korang mesti pelik.. ngape dia nama dragon boat.

Tak kan naga lak yang nek boat kan?ha..ha..ha.. Tu istilah jer.. Pasal kat boat

tu ada gambar naga.. Kitorang kena la berlatih tuk masuk pertandingan tu..

Baru 1st time aku masuk.. Sakit gak badan2 masa training tuh...hu3..hu3..

Tapi semangat kesukanan dan demi nama jabatan. Aku redahkan juak...

Masa tu team kami pun ada masuk pertandingan batu seremban, dam aji, menyumpit.

Alhamdulliah.. race punya race.. team pompuan  dragon boat dapat no. 4 dari 5 pasukan.

Atleast bukan yang terakhir. Tu pun nyaris2 nak dapat tempat no .3.. Menyumpit lak.. team

lelaki JUARA.. di ULANGI JUARA... Perseorangan menyumpit dapat

no.3.. Baru seremban dapat no.4 daripada 5 pasukan.  Masa sukaneka pun meriah.

Ada lagi pertandingan mewarna tuk budak2 sekolah.Seronok tengok bebudak mewarna..he3..


 

Team KESKEB Jabatan Perpaduan Negara Dan Integrasi Nasional
Bersama Y.Bhg. Ketua Pengarah Dato' Azman Amin Bin Hassan



 Senyum tersimpuh.. ceria sokmo..


 
Sempat lagi amik gambar.. sajer nak bagi org2 kat situ jelos.huah..huah..


Tu dah time nak bertanding dah.. slow2 masuk boat..


Usaha.. chaiyok .. chaiyok.... Bak Kata Woderpets. Apa yang penting kerjasama..he3


 Tu sume muka kepenatan. baru pas mendayung...penat3...


Sumpit jgan tak sumpit.. Yang timbalan pengerusi tu pe hal cm terbang jer..he3


Meja Pendaftaran Sukaneka dan Pertandingan Mewarna ari ahad. 


Comeynya si A& W tu.. tersipu dia .. 


Bola selamat... ye ker?he3...


Ni la gambar yang sempat aku upload untuk tatapan korang.. Nanti ada masa aku update lagi k.

Tuk kengkawan yang banyak membantu.. aku ucpkan terima kasih 

dah tahniah sekali lagi wat team lelaki yang menang menyumpit..

Seronok bangat.. yeah....


Sunday, March 20, 2011

FAHAMI LIRIKNYA....SEDIHNYA.. TP BESTNYER... KALO ADA LELAKI CAMNI....

Wali - Baik Baik Sayang Lirik.....

Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang

Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku

Reff:
Hanya satu pintaku untukmu dan hidupku
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku di siang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku

Back to Reff

Chop... Kita Layazzz Dulu

Harimau  Beriman.....
.
""Alkisah... .. Seorang lelaki islam ponteng sembahyang Jumaat. Sebaliknya dia masuk hutan untuk memburu ayam hutan. Sedang dia terhendap2 di dalam semak, tiba2 dia berlanggar dengan seekor HARIMAU yang sedang lena tidur.

Dia begitu terkejut sehingga senapangnya tercampak lalu tergelungsur ke

dalam jurang. Dia pula tergolek ke arah lain, jatuh ke atas batu dan
KRAKKKK! Kedua2 kakinya patah. Jangan risau .. ini bukanlah berita buruk ok. Ada lagi .. Berita buruknya adalah HARIMAU tadi terus menghambatnya, sedangkan dia dah tak boleh
bergerak lagi.

"Ya Allah," doa lelaki tersebut,"Ampunilah dosaku kerana ponteng sembahyang jumaat berjemaah pada hari Jumaat yang mulia ini ..

Ampunilah aku ya Allah ...makbulkan hajat ku ini .. jadikanlah HARIMAU yang memburuku HARIMAU yang beriman .. tolong ya Allah! Aminnn.."

Tiba2 guruh berdentum! HARIMAU tadi tiba2 terhenti betul2 di hadapan lelaki
tadi.

Harimau itu bertukar menjadi seekor harimau yang beriman dan bersopan santun.

Sambil menadah kedua2 kaki depannya ke langit .. HARIMAU tersebut pun berdoa, "Allahumma barik lana, fima razaktana, wa qina azzabbannar. Amin!

Tuesday, March 15, 2011

Renuion DSK 00........ 10 Years Annivesary...

Bulan Mac 2011 adalah bulan yang paling bz buat aku...

Jadual aku terlalu penuh mengalahkan orang besau-besau.

Bulan Mac 2011 ni la gak mcm yang telah berlaku..

ada yang perlu dikenang dan diingati .. ada yang sedih.. dan 

mcm2 lagi.. Dengan kawan baik p keje kat luar negara.. dengan keje yang 

berlambak.. dengan kawan2 yang sibuk menamatkan zaman bujang.

Dengan kawan2 sekolah yang dah berbelas-belas tahun tak jumpa....

Dan paling terbaru kawan-kawan budak politeknik Port Dickson DSK  

Tahun 2000 wat renuion. Dengan adanya semangat kawan-kawan

yang dah beranak pinak. Tak lama lagi bercucu la kot jadi bertambah la warga 

anak-anak DSK 00 ni.. 



 Ni ler warga DSK 2000 Polyteknik Port Dickson yang dapat dikumpulkan


Pada 6 Mac 2011 pada Jam 12.30 tengahari  (aku je yang lewat sampe dalam kul 3 ptg 

sebab memenuhi undangan kawin kawan sekolah). Maka KLCC 

telah menjadi tempat pertemuan kami semua. Ramai gak la yang datang. 

Yang paling ditunggu si Richard dari Sarawak, Kak Yus,

Kak Zura, Aida, Noran Najmi, Emmi Nursila, Shahirah,

Fiza memasing yang bawa suami n anak2.Meriah gak la..


 
 Aku   Sajer jer wat2 cakap..he3 Padahal memandang ke tempt lain..

Cuma ada gak la kengkawan yang  tak dapat datang mungkin ada hal yang mustahak.

Anyway.. happy dapat jumpa kengkorang semua walaupun kejap. Tapi 

itu adalah kenangan terindah.. Pasni nak jumpa renuion geng2 

sekolah SMK Damansara Utama 1993 - 1998.  Yelaah  dah lama tak jumpa geng2 sekolah

bukan geng bas sekolah tau.he3.. Rindu korang sumee.....
 


 Posing releks je sume tue...


Peace Emmi.. Senyum Sokmo kite ni..he3.. Kenangan kau n aku..

Ganazzzzzzzzzzzzz tuh..........

Lirik Lagu - Ganas - KRU

Disuruh diri aku berdiri
Disuruh duduk aku pun duduk
Setia tunduk pada arah telunjuk...itu aku


Kerana cinta aku menghamba
Mengejar hasrat hatimu damba
Arahkan saja mengikut kehendakmu...itu kamu
Hingga...


Mata tak terpejam mencari apa yang kau mahu
Tapi mulut ku berdiam tak mahu bergaduh
Baik telinga dengar saja semua perintah ku junjung
Biar hati calar-balar tetap bersabar
Ganasnya cintamu

Kau mahu itu aku begitu
Kau mahu ini ku pun begini
Jangan melawan nanti hukumannya bermuncung...itu aku

Kerana cinta aku menghamba 
Mengejar hasrat hatimu damba 
Arahkan saja mengikut kehendakmu...itu kamu 
Hingga...

Selalu sungguh hatiku mengeluh 
Entah kenapa masih setia 
Tragis oh tragis bertemankan sadis

Mungkin kerana sayang ku tidak menentang 
Gelengan pun dah menjadi angguk 
Tragis oh tragis bertemankan sadis
 
 

Wednesday, March 9, 2011

sing a song with me yeaahh......


Lirik Jangan Pernah Berubah – ST12

Biarkan waktu teruslah berputar
Mencintai kamu penuh rasa sabar
Meski sakit hati ini kau tinggalkan
Ku ikhlas ‘tuk bertahan
Cintaku padamu begitu besar
Namun kau tak pernah bisa merasakan
Meski sakit hati ini kau tinggalkan
Ku ikhlas ‘tuk bertahan
Verse
Kau meninggalkanku tanpa perasaan
Hingga ku jatuhkan airmata
Kekecewaan ku sungguh tak berarah
Biarkan ku harus bertahan
Chorus
Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah
Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah
Ulang Verse
Ulang Chorus
Jangan pernah kau coba untuk berubah
Ku relakan yang indah dalam hatinya


Lirik Sedetik Lebih – Anuar Zain

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu


Friday, March 4, 2011

sedihnya..hu3

Korang mesti pelik apahal minah brutal cam aku ni sedih tetiba kan..

Yelah dengan dah lama tak update blog.coz .bz sesangat dengan koje

titiba  update blog sedih lak kan..  Walau aku brutal tapi hati aku ada taman tau...

Cengini kawan yang masuk sama keje nak gi oversea  ke nambibia 8 Mac ni.

Dulu aku slalu ngan dia. Tadi sempat jumpa dia kat Alamanda.. 

Sembang macm2 ngan dia. Yang sorang lagi 25 hb Mac nak gi Rom lak.

Diorg dapat pertukaran bekerja kat sana. Best jer. Tapi aku la sedih pasal kawan baik 

p jauh.. hu3..  Aku ni p la membawa diri setakat ke E2 jer (kat opis aku la).

Tapi tak perla... tu kan rejeki diorang.. mana tau sok2 rejeki aku lak..

Anyway.... harap kwan aku tu si Nurmazlina binti Halim n Erin. Good luck to you alls..

Ada rezeki berjumpa lagi.. Miss u alls... muaaaahhhhhssss....


Wednesday, February 9, 2011

Cuti-Cuti Malaysia

Salam kengkawan.. sorylah dah lama aku tak up date blog ni..Busy ngan koje. 

Yelah ari tu aku p bercuti membawa diri ke seberang..Mak ai.. cam jauh ke 

Indonesia lak ek.. tak la.. sebenarnya aku  bercuti bersama keluarga ke Sabah..

Negeri di bawah bayu. pada 22-24/1/11. Teruja kegilaan la gak pasal  dapat

cuti ngan family p jalan jauh2 naik belon lak tu.. he3.. So memang best n syok la

pasal masa memg digunakan sebaik2nya.. Dah tu kat tempat orang.. rasa gak 

cam jd pelancong kan.. 

 Gambar Foto aku sekeluarga di depan Kundasang War Memorial


Dan yang paling seronok..tanpa menggunakan khidmat pemandu pelancong dan hanya 

menggunakan GPS yang  disewa dengan harga RM30 sehari dan  sewa kereta RM RM168 sehari 

( guna 2 hari korang kira la berapa sume) kitaorang dapat gak meronda2 jauh ker  

Kinabalu Park,Observation Tower of Kota Kinabalu,   Kundasang, Nabalu,Kundasang

Memorial  War , Nabalu, Pasar Kraftangan K.Kinabalu, Jambatan Tamparuli.   

Cuma hot  Spring tu tak sempat p pasal jauh sangat. Yelah korang cam tak tau.. sabah ni 

luas gila. Nak p satu2 tempat dua tiga jam.  Tu pun ada sedikit frust pasal tak dapat 

tengok gunung kinabalu  walaupun dah sampai depan gunungnya pasal 

ditutupi dengan kabus awan yang tebal. Sampe dua kali gak la p sana pun masih 

tak nampak. Mungkin kalau ada rezeki aku n family akan p sana lagi..Semangat nak

tengok Gunung Kinbalu la katakan.he3 Kat dengan pasar pilipine plak kitaorang 

makan ikan bakar fresh2 kat kedai Haji manja. Memang sedap.. dua  malam 

berturut- turut aku n famlily makan kat sana. Memang licin kitaorang kerjakan ikan 

bakar tiga ekor tu.. nampak sangat cam kebulur ek. ha3.


Ni lak posing kat Kinabalu Park. Abg ipar tukang amik gambar.


  
ni lak depan ikan todak kat dengan Pasar Filipine.. Kakak lak jd photgrapher.. 


Ni la jambatan tamparuli yang selalu orang sabah nyanyi2 tu... 


Kenangan di Kundasang Memorial War

Ni lak kat Obversation Hill Of K.Kinabalu. Aga gaya  brutal tak? ha3


 Pemandangan Di Kundasang


Pemandangan Kota Kinabalu...


Oklah..  setakat ni jer la gambar yang dapat aku upload... kalau korang nak

yang best lagi korang kena g sendiri ke Negeri Sabah ni...he3

Tuesday, January 18, 2011

Membilang Hari.....

Salam Kengkawan...

Korang mesti tertanya2 ngape lak tetiba aku membilang hari..

Wat Saspen jer kan..he3....... Aku sebenarnya membilang hari untuk bercuti..

Bercuti ke mana.. Itu RAHSIA.. he3.. Yang penting aku bercuti Isnin n Selasa ni.

Seronoknya sebab dah lama tak bercuti.he3...

Adios... Sayonara.... Cau Cin Cau.....

Wednesday, January 12, 2011

He's Beautiful.....

Salam... Tengok tajuk jer korang terfikir tak citer apa?

Citer korea yang dah habis smlm. Seronok gak melayan citer korea ni.

Tapi sedikit frust plak sebab smlam final aku lak tak dapat tengok pasal ada hal.

Sampai sangup tengok kat Internet sinopsis final dia. Tapi bila dah tau ending nya.

Seronok gak la. Akhirnya Min Yu ngan Tea Kyung  bersama. Tpi sengal gak la si Hero tu.

Lambat Pick Up.hu3.. Ni gambar  he's beautiful yang sempat aku ambik kat internet jer. 

Heroin comel, Hero 1, 2 3 pun tampan gak. Yelah Muda2 sumenya.

Khas tuk tatapan korang sume..



Kumpulan AN JELL


Hero citer ni...




Syahdu........



Alasan Mu Exist

Ikhlasnya hati
Sering kali disalah erti
Tulusnya budi
Tidak pernah engkau hargai
Berlalu pergi dengan
Kelukaan ini
Kumengalah... ku bersabar

Bertentang mata seolah-olah tiada apa
Berpaling muka ada saja yang tidak kena
Mencari sebab serta alasan yang kukuh
Supaya tercapai hajatmu

Manis dibibir memutar kata
Malah kau tuduh akulah segala penyebabnya
Siapa terlna pastinya terpukau
Pujukmu, rayumu, suaramu
Yang menagih simpati dan harapan

Engkau pastinya tersenyum
Dengan pengunduran diriki
Tetapi bagi ku pula
Suatu ketenangan

Andai kita terus bersama
Belum tentu kita bahagia
Selagi tidak kau ubah
Cara hidupmu

Ada rahmatnya
Bila tidak lagi bersama
Terasa jauh
Diriku ini dengan dosa

Ku tinggalkanmu walau tanpa kerelaan
Yang nyata kau tidak berubah...

Katalah apa yang kau ingin
Selagi kau dapat berkata
Memang begitu sikapmu
Semenjak dahulu


 

Tuesday, January 11, 2011

Toing...... Toing... Lagu faveretku........

 


Relaku Pujuk- Spider


Ku dikejar bayang bayang resah
Bila hatimu masih tak berubah
Enggan di punya dan di penjara
Belaian cintaku ini

Aku bukan lelaki yang tewas
Bisa menyambar walau ku di tolak
Biar diuji kanan dan kiri
Kau kan tetap ku miliki

Tiada lafaz yang lebih agung
Kalimah cintamu yang ku tunggu-tunggu
Biar jasadku yang menanggung
Permainan darimu rela ku pujuk

Janganlah kau salahkan aku
Terus memburu menawan cintamu
Daku percaya sedikit masa
Kau kecundang akhirnya

Usahlah kau bersedih di hadapanmu aku hadir
Memadam resah dan curiga dari hatimu oh
Apakah kali ini bisa kau tolak dan berlari
Setelah aku menanamkan azimatku...


 Hanyut - Faizal Tahir

Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa

Chorus
Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu

Repeat Chorus

Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja


Jangan Kau Berputus Asa - Spider

Gerbangmu terbuka mencabarku,
Melangkah menurut rasa rindu,
Biarpun nanti antara kita ada yang mungkin terkorban,
Biarpun nanti kita terhukum kerana melanggar kebiasaan,

Cinta tak pandang tak kira siapa iakan mencubanya,
Selagi mana pencinta terdaya menahanya,
Diakan dicuba,
Sebelum gugur tercalar jiwa parah,
Jangan kau gugurkan airmata,
Sebelum putus tali tuhan yang esa,
Jangan kau berputus asa,

Nadamu menangis mengugatku,
Dekati dirimu yang ku rindu,
Biarpun nanti antara kita ada yang mungkin menyesal,
Biarpun nanti kita terpaksa membayar,
Harga yang tak setimpal.